Variť sa dá aj veľmi jednoducho. Najmä ak máte po ruke sezónnu zeleninu a vedľa v miske vás čaká mleté mäsko. Tento recept sa u nás doma osvedčil a je veľmi obľúbený. Ako prílohu mávame väčšinou pečené zemiaky, no skúšala som aj kyslú nakladanú kapustu. Skvelý srbský recept, z ktorého nám už teraz tečú slinky.
Budeme potrebovať:
800 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo mix)
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
3 zemiaky, 1 veľká paradajka, 1 malá fialová cibuľka
pridať môžete aj inú zeleninu ako baklažán, cuketu, mrkvu a pod.
2 lyžice korenia na pečené mäso
čerstvé bylinky ak máte po ruke
100 ml oleja
50 ml vody (ak použijete kapustu, tekvicu, či baklažán, vodu nepridávajte, zelenina ju pustí sama)
soľ
Postup:
K mletému mäsu pridáme najemno nakrájanú cibuľku, koreniny, bylinky a v ruke vypracujeme menšie guľky alebo fašírky. Aby mäsko držalo dobre spolu, pokojne pridajte aj jedno vajíčko. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, paradajky a červenú cibuľu takisto. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a do misy nalejeme olej a vodu.
Prvé vložíme karbonátky, potom zeleninu a znovu karbonátky. Takto vystriedame vrstvy, aby nám vznikla misa podobná ako na obrázku. Misu prekryjeme a necháme piecť cca 1 hodinu. Odkryjeme hornú časť misy a necháme ešte na 30 minút zapiecť. Dobrú chuť.
Ako sa vola ten nacek?
Anton Grňo, na Tinderi známy ako Toneva, ktorý je cit.: "bi a má rád mužské semeno"
No pekne, a to mu dovolia byt clenom fasistickej strany ked je bisexual? Asi nevedia, ze to je letter bí v skratke lgbti
Mäsové guľky so zeleninou z jedného pekáča
Variť sa dá aj veľmi jednoducho. Najmä ak máte po ruke sezónnu zeleninu a vedľa v miske vás čaká mleté mäsko. Tento recept sa u nás doma osvedčil a je veľmi obľúbený. Ako prílohu mávame väčšinou pečené zemiaky, no skúšala som aj kyslú nakladanú kapustu. Skvelý srbský recept, z ktorého nám už teraz tečú slinky.
Budeme potrebovať:
800 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo mix)
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
3 zemiaky, 1 veľká paradajka, 1 malá fialová cibuľka
pridať môžete aj inú zeleninu ako baklažán, cuketu, mrkvu a pod.
2 lyžice korenia na pečené mäso
čerstvé bylinky ak máte po ruke
100 ml oleja
50 ml vody (ak použijete kapustu, tekvicu, či baklažán, vodu nepridávajte, zelenina ju pustí sama)
soľ
Postup:
K mletému mäsu pridáme najemno nakrájanú cibuľku, koreniny, bylinky a v ruke vypracujeme menšie guľky alebo fašírky. Aby mäsko držalo dobre spolu, pokojne pridajte aj jedno vajíčko. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, paradajky a červenú cibuľu takisto. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a do misy nalejeme olej a vodu.
Prvé vložíme karbonátky, potom zeleninu a znovu karbonátky. Takto vystriedame vrstvy, aby nám vznikla misa podobná ako na obrázku. Misu prekryjeme a necháme piecť cca 1 hodinu. Odkryjeme hornú časť misy a necháme ešte na 30 minút zapiecť. Dobrú chuť.
ale má veľa bír, a tričko vo farbe míru (#148800)
Takže spoko, môže byť členom.