vsetkovklude

vsetkovklude | kopyto, jelito, platí to :)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
vsetkovklude

Mal som dnes taký ch**ový živý sen, nepamätám z neho veľa, ale deň po voľbách som kontroloval kto sa dostal a kto sa nedostal do parlamentu a viem, že som si len capol po čele pri mene Anna Záborská...tých capnutí tam bolo viac :(

 
Valiant
Valiant | 14.3.2023 08:18

Niekto má strašne silnú vieru, že potraty je nutné zakázať a vôbec sa nepozerá na to, aký to bude mať reálne dopad a či je to dobrý nápad. Proste tak mu káže viera a to je najvyšší imperatív.

Zase niekto iný má strašne silnú vieru, že bez štátom financovaného školstva a zdravotníctva by ľudia boli negramotní a zomierali na ulici. Pritom je to iba viera, ktorá nemá oporu v realite. Štátom financované školstvo a zdravotníctvo existuje koľko? Ani 100 rokov z tých pár tisíc, čo ľudia existujú. A pritom je na prvý pohľad jasné, že všetko, čo štát chytí do rúk, to poserie. Ale veriacim etatistom nevysvetlíš.


moses
moses | 14.3.2023 08:26

Neverim kokotom ako si Ty? Staci?


vsetkovklude
vsetkovklude | 14.3.2023 08:29

S tými potratmi, nemám problém, keď to káže viera, nech to dodržujú veriaci, ale akým právom to chcú diktovať všetkým?

Bez štátom financovaného školstva a práva na vzdelanie by si tu pravdepodobne nepísal, lebo by si to tvoji rodičia nemohli dovoliť...áno je tu približne 100 rokov, tých 100 rokov, čo sme prestali byť nevoľníkmi v rukách feudálov a začali byť občanmi...


moses
moses | 14.3.2023 08:32

Povinne vzdelavanie sa nehodi tmarom do kramu, pretoze im narusuje ich vymyvacsky pohlad na svet. Preto kokotko pouzil aj absolutne scestne prirovnanie potratov k vzdelavaniu. Prosto kokot.


Valiant
Valiant | 14.3.2023 08:33

Presne ako píšem - náboženská viera, ktorá ti diktuje veriť tomu, že všetok pokrok je tu iba vďaka štátu a nie napriek nemu. Že tomu dokáže veriť niekto na západe, budiž, ale poučený 40-timi rokmi štátneho centralizmu, veriť náboženstvu etatizmu si vyžaduje riadne zaslepeného fanatika.


obserr
obserr | 14.3.2023 08:43

k tym potratom vcelku obsiahly blog, tak davam len vycuc:

https://blog.sm...mu-pomoci-zenam

Potraty na Slovensku

Faktom je, že sa pani Záborská rozhodla bojovať proti problému, ktorý sa vo veľkej miere postupne rieši sám. To samozrejme neznamená, že by sme mali prestať hľadať a vytvárať opatrenia, ktoré podporia ženy v tehotenstve, či už UPT zvažujú alebo nie.

Klesajúci trend potratov sa dokázal aj v rozdieloch medzi rokmi 2020 a 2021(dáta za rok 2022 zatiaľ nemáme, očakávam ich na začiatku mája). Medziročne došlo k poklesu o 10% a to aj napriek pandémii a nakumulovaným krízam, medzi ktoré patrí aj kríza demokracie a chaos na politickej scéne.

Nestabilita v politike spôsobuje neistotu v ľuďoch. Nevedia, čo majú čakať a kvôli nejasnej komunikácii ani nevedia na čo sa majú pripraviť. Aj napriek tomu sa počet potratov medziročne (v období krízy!) znížil o 1 364. Potratov. Nie UPT. Z tohto počtu tvorili 51% spontánne potraty. UPT tvorilo 43,4%.

K tejto téme bude samostatný článok.

Na území SR bolo vykonaných 5 249 UPT, v minulom roku to bolo 6 177. Počet UPT vykonaných na Slovensku klesol o 928.


blackota
blackota | 14.3.2023 09:02

valiant: bohuzial, co si tu predviedol, je dokaz toho, ze na slovensku statom financovane skolstvo zlyhalo uplne.


KrstnyOtec
KrstnyOtec | 14.3.2023 10:31

Valiant nam dal do ruk nepriestrelne argumenty, preco verejne skolstvo potrebuje maxialnu pozornost. On by zaroven mohol robit po skolach prednasky ako byvali fetaci "preco nebrat drogy", jeho temou by bolo "deti ucte sa, lebo dopadnete ako ja". Jedna vec mi je ale stale zahodou. Ako je mozne, ze ludia s pozastavenou mozgovou cinnostou, dokazu rozum zastavit aj mne?


Nathanael
Nathanael | 14.3.2023 13:49

obserr: COVID znížil dostupnosť zdravotníckych služieb celkovo. Takže ten pokles by som kľudne interpretoval ako "vďaka pandémii" a nie "napriek"...


trombon
trombon | 14.3.2023 16:31

co sa potratov tyka, preco ludia ako zaborska skor neobratia svoju pozornost na sexulanu vychovu, zlepsenie zivotnej urovne slobodnych matiek a socialne slabych rodin? bolo by to ovela osoznejsie, ako prikazy, zakazy a rozne interpretacie odkazov imaginarneho kamosa...
a vobec, implementovanie nabozenstva do zakonov je typicke pre rozne druhy fanatickych diktatur


| 16.3.2023 11:03

Capaj ďalej. Takto funguje oná... demokracia. Môže sa ti nepáciť, ale nie je to protizákonné.


vsetkovklude
vsetkovklude | 16.3.2023 16:37

Hej, volebné právo pre všetkých je tragédia tohto národa...


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader